Fabriek

In de fabriek van KINDER-MAAT kan je op de hoogte blijven van onze nieuwe ontwikkelingen. KINDER-MAAT zit namelijk niet stil en blijft curieus om nieuwe projecten mee te ondersteunen, én op te starten. Heb jij een idee? Laat het me weten via kindermaat@outlook.be

Workshop beroerte

Oktober  –  2022

We zijn volop ons aan het voorbereiden voor onze eerste workshop in oktober! Onze workshop is bedoeld voor kinderen in het lager onderwijs.

We gaan gedurende 1 uur met de kinderen actief aan de slag:

  • Wat is een beroerte?

  • Hoe herken ik een beroerte?

  • Preventiemaatregel: Let's move (dans en beweging gegeven door danslerares Laura – dansschool dansmetlaura) 

  • Voorleesmoment uit het kinderboek Oma praat zo gek?! of Mama krijgt een hersenbloeding


Het is belangrijk om de allerkleinste te educeren omtrent gezondheidsonderwerpen. Op de korte termijn, om kinderen mee te betrekken in de ziekte en revalidatie van hun familieleden, maar ook op de langere termijn, om de volwassen van morgen nu al bewust te maken van beroerte en beroertezorg.
Naast het ontwikkelen van het educatiemateriaal wil ik ook actief bezig zijn met het geven van educatie aan de (aller)kleinsten.

Educatie op maat 

April - 2022

Ons eerste project is binnen!
 
Op 25 april startte de week van de valpreventie. Hierbij ontwikkelde Kinder-maat een educatief spel voor de afdeling orthogeratrie in het AZ Sint-Lucas ziekenhuis in Gent. Patiënten konden gedurende de week van de valpreventie deelnemen met hun begeleiders. 
Het spel bestond uit verschillende ruimtes (keuken, badkamer, woonkamer en een slaapkamer). In deze ruimtes werden er gevaren en oplossingen gestoken die het risico op vallen verhogen of verminderen. Aan hen om deze te vinden. 

Educatiebox beroerte

Februari - 2022

In 2022 start kinder-maat aan het ontwikkelen van een educatiebox beroertezorg. Een educatiebox vol met kennis over beroerte. Kinderen kunnen spelenderwijs leren wat een beroerte is en hoe te handelen. 

 

Meer info volgt!  

Nieuw kinderboek!

Januari - 2022

In 2022 zal kinder-maat zijn derde kinderboek uitbrengen! Dit kinderboek gaat over dementie.  

Familiewandeling Oma praat zo gek?!

December - 2021

Kinder-maat kwam naar buiten!  

Op 25 december 2021 organiseerde UZ Gent een educatieve wandeling met weetjes over een beroerte. Op het einde van de wandeling werd het kinderboek ‘Oma praat zo gek?!’ voor gelezen aan de kids. 

Benieuwd hoe het er uit zag?

Na Oma praat zo gek?! wordt het assortiment verder uitgebreid met
een ander neurologische topic. 

Mama heeft een hersenbloeding is het tweede boek in de reeks. 

Dit boek kwam tot stand met de steun van Sig en de Belgian Stroke Council (BSC).

3_edited.png

Mama heeft een hersenbloeding

November - 2021

Girl with DIY Robot
DAG VAN DE WETENSCHAP

November - 2020

Wat, hoe en waar?
 
Op zondag 22 november 2020 werd de dag van de wetenschap digitaal georganiseerd. Er werd een flinke lading wetenschap en technologie rechtstreeks jouw huiskamer ingestuurd. Het kinder-maat boek 'Oma praat zo gek' deed, dankzij de steun van de BSC, ook mee met een kinderquiz.