top of page
Fabriek

In de fabriek van KINDER-MAAT kan je op de hoogte blijven van onze nieuwe ontwikkelingen. KINDER-MAAT zit namelijk niet stil en blijft curieus om nieuwe projecten mee te ondersteunen, én op te starten. Heb jij een idee? Laat het me weten via kindermaat@outlook.be

Educatie op maat: BVNV - congres

mei - 2023

Op 4 en 5 mei 2023 staan er twee escape rooms ontwikkeld door Kinder-maat op het BVNV-congres. De BVNV (Belgische vereniging voor neuroverpleegkundigen) houdt jaarlijks een congres om neuroverpleegkundigen en paramedici te informeren over diverse neurologische topics.

Onze eerste workshop: beroerte

Vanaf oktober te boeken

In deze workshop gaan we kinderen (lager onderwijs) meer leren over een beroerte.  We gaan gedurende 1 uur met de kinderen actief aan de slag:

  • Wat is een beroerte?

  • Hoe herken ik een beroerte?

  • Preventiemaatregel: Let's move (dans en beweging gegeven door danslerares Laura – dansschool dansmetlaura) 

  • Voorleesmoment uit het kinderboek Oma praat zo gek?! of Mama krijgt een hersenbloeding


Het is belangrijk om de allerkleinste te educeren omtrent gezondheidsonderwerpen. Op de korte termijn, om kinderen mee te betrekken in de ziekte en revalidatie van hun familieleden, maar ook op de langere termijn, om de volwassen van morgen nu al bewust te maken van beroerte en beroertezorg. Want hoe sneller een beroerte wordt herkend, hoe beter voor de patiënt. 

Educatie op maat: AZ Sint-Lucas (Gent)

April - 2022

Ons eerste project is binnen!
 
Op 25 april startte de week van de valpreventie. Hierbij ontwikkelde Kinder-maat een educatief spel voor de afdeling orthogeratrie in het AZ Sint-Lucas ziekenhuis in Gent. Patiënten konden gedurende de week van de valpreventie deelnemen met hun begeleiders. 
Het spel bestond uit verschillende ruimtes (keuken, badkamer, woonkamer en een slaapkamer). In deze ruimtes werden er gevaren en oplossingen gestoken die het risico op vallen verhogen of verminderen. Aan hen om deze te vinden. 

Educatiebox beroerte

Februari - 2022

In 2022 start kinder-maat aan het ontwikkelen van een educatiebox beroertezorg. Een educatiebox vol met kennis over beroerte. Kinderen kunnen spelenderwijs leren wat een beroerte is en hoe te handelen. 
 
Meer info volgt!  

Nieuw kinderboek!

Januari - 2022

In 2022 zal kinder-maat zijn derde kinderboek uitbrengen! Dit kinderboek gaat over dementie.  

Familiewandeling Oma praat zo gek?!

December - 2021

Kinder-maat kwam naar buiten!  
Op 25 december 2021 organiseerde UZ Gent een educatieve wandeling met weetjes over een beroerte. Op het einde van de wandeling werd het kinderboek ‘Oma praat zo gek?!’ voor gelezen aan de kids. 

Benieuwd hoe het er uit zag?

Na Oma praat zo gek?! wordt het assortiment verder uitgebreid met
een ander neurologische topic. 

Mama heeft een hersenbloeding is het tweede boek in de reeks. 

Dit boek kwam tot stand met de steun van Sig en de Belgian Stroke Council (BSC).

3_edited.png

Mama heeft een hersenbloeding

November - 2021

Girl with DIY Robot
DAG VAN DE WETENSCHAP

November - 2020

Wat, hoe en waar?
 
Op zondag 22 november 2020 werd de dag van de wetenschap digitaal georganiseerd. Er werd een flinke lading wetenschap en technologie rechtstreeks jouw huiskamer ingestuurd. Het kinder-maat boek 'Oma praat zo gek' deed, dankzij de steun van de BSC, ook mee met een kinderquiz. 

Oma praat zo gek?!

Oma praat zo gek?! is het eerste educatie kinderboek van kinder-maat. Aster vertelt het verhaal van zijn oma die plotseling een hersentrombose kreeg.

Dit boek kwam tot stand met de hulp van de Belgian Stroke Council (BSC)

bottom of page