top of page

Wat is Kinder-maat?

Kinder-maat is een initiatief dat kinderen op hun maat en niveau wil betrekken bij en informeren over medische aandoeningen.⁠ Wanneer je met een bepaalde aandoening wordt geconfronteerd is dit een ingrijpende gebeurtenis. Uitleggen aan je naasten wat er gebeurd is, is soms moeilijk, zeker aan de (aller)kleinsten.

Kinder-maat wil hier een antwoord op bieden. In onze kinderboeken creëren we een wereld waar kinderen instappen en samen met het hoofdpersonage op pad gaan. Bij onze educatieboxen/ workshops wordt educatie gecombineerd met spel, én dit onder jouw/ onze begeleiding. 

Wie schuilt er achter Kinder-maat?

Sarah Wulteput 

01CDFCED-DBB2-4F8F-8165-98071AD3E21F_1_2

Verpleegkundige, docent, auteur & duizendpoot

Toen ik Kinder-maat oprichtte werkte ik als verpleegkundige op een gemonitorde afdeling. Hier werden vaak mensen met een beroerte opgenomen.

Ik merkte al snel dat er heel wat middelen voorradig zijn om aan volwassenen uit te leggen wat een beroerte is en hoe ze hiermee moeten omgaan. Voor kinderen, die vaak nog veel meer nood hebben aan extra uitleg en omkadering, was er tot op vandaag echter niets voorhanden.

 

Vanuit dit tekort groeide de idee om een kinderboek te ontwikkelen. In het kinderboek Oma praat zo gek?! neemt Aster je mee en vertelt hij over zijn oma die plots een beroerte kreeg. Het eerste kinderboek van Kinder-maat was een feit!

En het bleef kriebelen 

Het hiaat bij beroerte geldt ook voor vele andere aandoeningen. Om ook hier tegemoet te komen aan de noden van kinderen. Met Kinder-maat wil ik vanuit de praktijk nagaan welke noden er zijn, zodat ook kinderen op hun maat en niveau kunnen worden betrokken en geïnformeerd. 

Een tweede en derde kinderboek, én nog veel meer

Naast kinderboeken wil ik ook verder gaan met educatie voor kinderen. Zo werkte ik een workshop beroerte uit voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Daarnaast ga ik met bedrijven, scholen, etc. aan de slag om hun 'educatie op maat' te maken. Nieuwsgierig naar deze projecten? Neem een kijkje op de Facebook en Instagrampagina.

Verdere samenwerkingen?

Kinder-maat zit niet stil en blijft curieus om nieuwe projecten mee te ondersteunen, én op te starten. Heb jij een idee? Laat het me weten via kindermaat@outlook.be

bottom of page