top of page

Kinder-maat

Sarah Wulteput

wie is kinder-maat4.jpg

Verpleegkundige, docent, auteur & duizendpoot

Toen ik Kinder-maat oprichtte werkte ik als verpleegkundige op een gemonitorde afdeling. Hier werden vaak mensen met een beroerte opgenomen. Iedereen die met deze aandoening wordt geconfronteerd kan bevestigen dat een beroerte een ingrijpende gebeurtenis is, met verregaande consequenties.

Ik merkte al snel dat er heel wat middelen voorradig zijn om aan volwassenen uit te leggen wat een beroerte is en hoe ze hiermee moeten omgaan. Voor kinderen, die vaak nog veel meer nood hebben aan extra uitleg en omkadering, was er tot op vandaag echter niets voorhanden.

 

Vanuit dit tekort groeide de idee om een kinderboek te ontwikkelen. In het kinderboek Oma praat zo gek?! neemt Aster je mee en vertelt hij over zijn oma die plots een beroerte kreeg.

 

Het eerste kinderboek van Kinder-maat was een feit!

 

En het bleef kriebelen ... 

Het hiaat bij beroerte geldt ook voor vele andere aandoeningen. Om ook hier tegemoet te komen aan de noden van kinderen. Met Kinder-maat wil ik vanuit de praktijk nagaan welke noden er zijn, zodat ook kinderen op hun maat en niveau kunnen worden betrokken en geïnformeerd. 

Een tweede en derde kinderboek, én nog veel meer!  

En Kinder-maat blijft bezig! Naast kinderboeken wil ik ook ander educatiemateriaal ontwikkelen. Hierover kan je meer lezen in mijn rubriek 'fabriek'. 

bottom of page